top of page

A Lakland hangszerekről

A Lakland hangszereket Chicagoban, az Amerikai Egyesült Államokban egy maroknyi csapat készíti a lehető legjobb anyagokból. Az amerikai hangszerek ára 3500 dollárnál kezdődik, ezért a 2000-es évek elején egy új, szélesebb piacot megcélozva úgy döntöttek a tulajdonosok, hogy megalkotják a kézzel készített modellek távolkeleti verzióját Skyline néven. 


A Skyline modelleket Indonéziában gyártják le, első osztályú Lakland elektronikát és kézzel tekercselt hangszedőket, Hipshot Ultralite kulcsokat és Dual Access húrlábat kapnak, majd PLEK technológiával szintezik a bundokat a chicagói gyárban.

Az 5 húros modellek a grafit merevítésnek és a 35"-es mezúrának köszönhetően kiegyensúlyozottan és erőteljesen szólnak, a 19mm-es húrtáv pedig kényelmessé teszi őket akár a tradicionális 4 húros basszusgitárok szerelmeseinek is. 

Számozás

44 a 4 húros, 34"-es , 55 az 5 húros 35"-es hangszert jelzi a számozási rendszerük alapján. A kötőjel utáni szám a megjelenési évszámot vagy a testformát hivatott jelenteni: 60: Jazz Bass, 64: Precision Bass, 94: A Lakland saját, ma már klasszikus modellje.

Az 55-94 Skyline megfelelője azért 55-02, mert 2002-ben jelent meg, az 55-01 pedig egy Bartolni MK1 hangszedővel/elektronikával rendelkező modell, ezért "egyel kevesebb" a száma. 

Modellek

 

Standard: Alap kőris test fedlap nélkül, pont berakások, natúr juhar fej.

Deluxe: Mint a Standard, de rajzolatos jávor toppal, ami lehet kagylós (Quilted) vagy ceruzás (Spalted) juhar.

Custom: Mint a Standard modell, de pontok helyett blokk berakások, színre fújt fej jellemzik. 44-64 Custom P vagy PJ esetén keskenyebb, 38mm nutszélességű, Jazz Bass jellegű nyakat kap a hangszer, illetve néhány modell szegélyezett nyakkal érkezik.

Hangszedők, LH3 Elektronika

 

A Lakland hangszedőket Amerikában, kézzel tekercselik. Ezek kerülnek az amerikai és az Indonéz Skyline modellekbe és külön is megvásárolhatók.

Az LH szériás pickuprendszerben J-MM horizontális humbuckerek vannak, így minden kombináció tökéletesen zajmentes, mégis megmarad a tiszta, erőteljes hangzás. A hátsó MM hangszedő egy 3 állású kapcsolóval vezérelhető, így - a nyak felöli, - a híd felöli vagy - mindkettő tekercs egyszerre működhet.

Vintage Hot Series néven Precision Bass-be és Jazz Bass-be való, kézzel tekercselt hangszedőket készítenek, melyek gyárilag az XX-60 és XX-64 modellekbe kerülnek. 

A saját fejlesztésű Chi-Sonic neodimium mágneses modellek, melyek passzív hangszedőket meghazudtoló részletességgel és vastagsággal szólalnak meg.  

Az LH3 elektronika egy 9 voltos elemmel működő 3 sávos boost/cut, aktív/passzív előfok rendszer mely gyárilag az XX-02 és XX-94 modellekben található. Belső mini kapcsolókkal állítható a középsáv frekvenciája (275, 600, 900, 1100 hz), illetve egy mini trimmer potméterrel állítható a hangereje is a passzív módjához képest.

XX-60, XX-64, XX-01 modellekbe opcionálisan kérhető. 

Hardware

Lakland Dual Access húrláb stabil alapja a hangszernek, lehetővé teszi a testen vagy csak a hídon átmenő húrozást.
Hipshot Ultralite kulcsok biztosítják a precíz hangolhatóságot és megóvják az 5 húros modelleket a fejnehézség problémájától. 

4 húrosokra opcionálisan kérhető Hipshot Bass Xtender.

A hangszerek PLEK technológiával századmilliméter pontosságal kerülnek beállításra, D'addario húrokkal érkeznek. 

Drum Kit
IMG_0383_jpg
IMG_0406
IMG_0460
IMG_0463
Store Policies: Store Policies
bottom of page